Over ons

BEZOEKERSCENTRUM

Comité Jean Pain vzw is een bezoekerscentrum en heeft een lange traditie om de geheimen

van het composteren toe te lichten.


ONZE ACTIVITEITEN :Iedere eerste zaterdag van de maanden maart tot en met oktober kan je er om 14.00u terecht voor een rondleiding met composteerinitiatie.


Een geschoolde gids geeft je talloze tips voor een milieuvriendelijk en afvalarm tuinbeheer. Het terrein is een hectare groot en beschikt behalve over heel wat compostdemonstraties, ook over een modelkippenhok en –ren, een kleinschalige waterzuivering, een uitgebreide boomgaard, creatieve toepassingen met snoeihout enz.


Als tuinbezitter doe je tijdens de rondleiding ideeën op die je helpen om je tuin ecologisch aan te leggen en te beheren. De gids geeft je een schat aan tips mee en boeiende achtergrondinformtie iedere eerste zaterdag van de maanden maart tot en met oktober . 

Voor kinderen is er een programma van verrassende doe-activiteiten. Ze leiden tot een beter begrip van de afbraakprocessen in bodem en compost. na een dagje bij Comité Jean Pain leggen ze hun ouders feilloos het composteren uit!


Compostmeesters krijgen hier een deel van hun opleiding.


Het Comité Jean Pain vzw biedt ook voor beroepsmensen een boeiend aanbod met diverse thema’s.


Het Comité Jean Pain vzw deelt zijn ervaring met mensen uit ontwikkelingslanden. In tropische en subtropische gebieden is de behoefte aan organisch materiaal en duurzaam bodembeheer immers nog groter dan in onze streken.


Wil je meer te weten komen over een bepaald onderwerp, schrijf je dan in voor een werkatelier of een vormingsdag.


U kan terecht bij Comité Jean Pain vzw voor rondleidingen, korte werkateliers, meerdaagse stages en activiteiten met kinderen.


Bezoek ons en leer hoe je je tuin mooi én milieuvriendelijk kan maken